Explicit Magazin

Explicit Magazin

Isteni fűszeres forró csoki - a hűvös napokra

2020. november 04. - explicitmagazin

Ha vágynál valami extra, krémes, édes finomságra, amit elkortyolhatsz a kedvenc filmed nézése közben, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a verziót! Tényleg isteni.pexels-photo-2868979.jpeg

A forró csokoládé méltán kedvelt ital ősszel és télen, de most valami igazi ínyencséget készíthetsz el, ami megmelengeti a testedet és a lelkedet is.

Ez a recept jól jöhet azoknak a forró csoki fanatikusoknak, akik éppen nem tudnak, vagy nem akarnak csokoládét olvasztgatni, hanem valami kompaktabb, gyorsabb megoldásra vágynak.

Az elkészítés egyszerű, a hozzávalók nagy része minőségi termék, ráadásul keskeny papírtasakba zárva és kiporciózva szuper gasztroajándék lehet azoknak, akik a munkahelyükön szívesen összedobnának egy ilyet egy nehezebb napon. Így a munka is könnyebben megy, az biztos!

Ja, és ha még nem említettem, ez az édesség ráadásul kalóriacsökkentett, mindössze két olyan összetevője van, amiben a zsírtartalom fontos szerepet játszik, méghozzá a tejszín és a tej. 

A mennyiségeket szándékosan nem írtam, hiszen egyéni ízlésre szabható, de számoljunk akkor körülbelül egy 250 mililiteres bögrével és az ahhoz mérhető mennyiségekkel. Nézzük akkor a hozzávalókat:

Aki sima kakaóként még nem kóstolta, mindenképpen próbálja ki úgy is a Nestlé All Natural Zero hozzáadott cukor nélküli kakaóport! Nagyon finom, kellemes, nem túlzóan keserű az íze és a diétás forró csokiba tökéletes társként illeszkedik.
Ha még nem hallottál róla, akkor érdemes tudni, hogy a Zero kizárólag természetes, etikus gyártással előállított, Afrikából származó kakaópor, nem érezhető mennyiségű fahéjat, és kevesebb, mint 1 százalék természetes aromát tartalmaz. Így ez az egyik legfontosabb alapanyag az italunkhoz, és még egészséges is.

A csomagoláson belül tasakokban van porciózva a kakaóitalpor, így számolgatnod sem kell, máris ki van mérve az adag. Ebből kell egy tasak. (Itt megjegyezném, hogy ha neked is fontos a környezetünk védelme, akkor tudd, hogy a tasakok és a csomagolás 100%-ban újrahasznosítható papírból készült).coffee-glass-beverage-coffee-mug-162947.jpegA másik fő alapanyagunk a tej. Ebből sem mindegy, hogy milyet használunk, én nagyon szeretem a Mizo professzionális minőségű tejspecialitását, amit pár hónapja fedeztem fel a boltokban, méghozzá - a nagy kávésoknak egyébként is csalogató nevű - Barista Coffee Creamer-t. Ez a tej valóban nem a legdiétásabb, hiszen 3,6% a zsírtartalma, de akinek belefér, annak szívből ajánlom, mert sokkal krémesebb tőle a kávé is, a forró csokiról meg ne is beszéljünk. Szóval ebből jöhet egy bögrényi, vagy kicsivel kevesebb, ha még bevállalod a tejszínt. 

Ami elhagyható a Mizo Barista mellett, az a tejszín, de aki szeretné megbolondítani és még fokozni a krémességet, az önmagában is, de egy nagyon kicsi adag felvert tejszínt is beleforgathat majd az elkészült italba. Arra figyelni kell, hogy ennek a mértéke egészen kevés legyen, hiszen a túlzó tejszín íz már nem feltétlen finom. 

Mielőtt a forralt, vagy gőzölt tejbe keverném a por állagú hozzávalókat, a kakaópor kapott még fahéjat, szerecsendiót, vaníliát (a legjobb a természetes vanília, de a vaníliás cukorból egy csipet is megteszi), illetve egészen leheletnyi, hogy az ízeket kihozza a hozzávalókból, valamint esetemben éppen kevés nádcukrot

A jó hír, hogy aki semmilyen formában nem fogyaszthat cukrot, az a nádcukrot helyettesítheti bármilyen édesítőszerrel, a fűszerek mennyisége és fajtái pedig abszolút egyénre szabva módosíthatóak.

Aki a szerecsendiót nem kedveli, az elhagyhatja, de karácsony környékén bizony jöhet a mézeskalács fűszer is. Tehető bele matcha tea por, vagy egy icipici chili és étcsokoládé beleolvasztva, akár szárított narancshéj, ánizs, kardamom, gyömbérpor, karobpor (ezt akár kakaó helyettesítésére is válaszhatod), a variációk tényleg végtelenek. Ha valami extra különlegesre vágynál, akkor jöhet bele rum, vagy vörösbor, netán valami jó az ízekhez passzoló likőr. 

Jó kísérletezést, és írd meg kommentben, hogy neked hogyan sikerült, vagy melyik a kedvenc verziód!

Köszönöm, hogy elolvastad, ha tetszett a bejegyzés, lájkold, oszd meg!
Lájkold az Explicit Magazin Facebook-oldalát, tarts velem!  

A cikk nem szponzorált, de termékmegjelenítést tartalmaz. Másolás tilos. A fotók illusztrációk, forrásuk pexels dot com. 

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr5216273128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása