Explicit Magazin

Explicit Magazin

ZÄVODI BEMUTAT - Itt az ifjú producer első önálló albuma

2019. január 22. - explicitmagazin

Január 22-én jelenik meg Zävodi debütáló albuma, a REVISE, a lelkes rajongók nem kis örömére.50833860_237149527164466_5160804686801928192_n.jpg

Závodi Marcel neve már többeknek nem ismeretlen, hiszen láthattuk a Dal 2017-es évadában, illetve a Hajós András nevével fémjelzett Dalfutár című műsorban is. Emellett számos hazai és nemzetközi előadó slágerein működött közre producerként és dalszerzőként. Tehetségét már a Dalban is bizonyította a Berkes Olivérrel előadott duettben, de a Youtube-on látható olyan felvétel is, ahol már egészen kiskorában az édesapjával együtt énekel és zongorázik. 

Korábbi munkáiról, illetve a majdnem egy éve megjelent saját klipjéről már írtunk, most viszont bejelenthetjük itt is, hogy Marci végre egy teljes szólóalbummal jelentkezett be némi alkotói csend után. 

Zävodi munkássága egyébként azért lehet érdekes a hazai zenei kultúrában, mert egyrészt már tizenévesen elég komolyan foglalkozott produceri és zenei munkákkal (emiatt sokan zseninek tartják), másrészt abban a műfajban, amit képvisel, vagy amit az új stílusa fed le, egészen egyedit alkot, olyat, amilyen minőségre itthon nem nagyon van példa. 

Bár még mindig nem múlt el húsz éves, az új album és az irányvonal mégis eléggé kiforrott jegyekkel rendelkezik. Marci elmondása szerint nem pontosan körülhatárolható a REVISE műfaja, de mindenképpen a hip hop és az R'n'B és a soul vonalán mozog, egy kis new school iránnyal, olykor pedig vokállal, elektronikus jellegekkel. 
A REVISE szerkezete szintén egyedi, hiszen a 11 dal egy szerelmi történet állomásait dolgozza fel, egészen a kapcsolat kibontakozásától az örömökkel teli időszakon át az elválásig. A két szerelmesben megtestesülhet a jó és a rossz karakter, de a történetet átültethetjük egy Shakespeare-i Rómeó és Júlia cselekménybe is modern perspektívából, mindezt erőteljes zenei alapok, rap és egy kis pimaszság álcája alatt.  

A lemezbemutató koncert március hetedikén lesz, az Instant nevű közkedvelt szórakozóhelyen Budapesten, szintén egyedi megoldásokkal, hiszen a new school féle hip hop műfajnál nem túl gyakori élőhangszeres zenekarral fellépni. Ezt megspékeli még a két vendégelőadó, Király Viktor és MC Kemon, illetve az előzenekar, a The Palace. 

Ne maradjatok le! 

FB Event: https://bit.ly/2RDmjPM
Jegyelővétel: https://bit.ly/2S1AXzF
Az album teljes egészében hallható a Youtube-on: https://bit.ly/2W75481
img_1263.PNG

Ha tetszett a cikk, kövesd az Explicit Magazint a Facebook-on is! Ne maradj le semmiről! 

Az Explicit Magazin Neked szól, aki TÖBB vagy.
fb-logo_explicit2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9214580968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása