Explicit Magazin

Explicit Magazin

Az illatesztéta, aki parfümökkel tárja fel a múltat és mutat utat a jövőhöz

2020. december 20. - explicitmagazin

Miért fontos az érzelmi világunknak a szaglás és és miért érezzük mindannyian másféleképpen ugyanazt az illatot? Hogyan segíthet az illattan az önismeretben, a személyiségfejlődésünkben, vagy akár a kommunikációnkban?
Aki ezekre a kérdésekre mind tudja a választ, Lipovszky Csenge illatesztéta.
70441296_1657423171055983_8219382264153243648_o.jpg

Reggel a frissen főzött kávé illata, vagy a hűvös, jeges reggeli levegő, amit télen beengedünk az ablakon, vagy az az illat, ami édesanyánk kedvenc parfümje, mind előidéznek bennünk egy-egy mély emléket. Reggelente azzal a parfümmel fújjuk be magunkat, ami a legnagyobb önbizalmat adja, és az sem mindegy, hogy melyik évszakban milyen a bőrünk kémiája.

A szaglás érzelmi állapotunk változását idézheti elő. Néha tudatában sem vagyunk annak, hogy legősibb érzőrendszerünk milyen módon befolyásolhatja a mindennapjainkat. Amikor egy illatot érzünk és dekódolja azt az agyunk, az érzelmi reakciókat generál, gondolatokat ébreszt, inspirálhat, vagy rávezethet egy megoldásra. 

Valóban nem mindegy, hogy milyen illatot fújunk magunkra, és hogy szeretjük-e egyáltalán a parfümöket? Hogyan változhat meg a kedvünk, a mindennapjaink a jól, vagy rosszul választott illataink által? Hogyan válasszuk ki azt az illatot, ami valóban a miénk? 

Léteznek emberek, akiknek az orra borzasztóan érzékeny, vagyis nagyon kevés illatra befogadóak, és léteznek azok, akik imádnak szagolni, viszont korántsem biztos az, hogy tisztában vagyunk a szaglás helyes folyamatával. 

A két véglet, aki kevés illatot bír elviselni magán, az erős illatoktól a feje is fáj, és van, aki fanatikus parfümgyűjtő, és szinte minden nap váltogatja az illatait. Mennyire határoz meg minket az illatokhoz való viszonyunk?

Az illat stílus és egyben terápia a léleknek, Lipovszky Csenge illatesztéta pedig a szaglás lélektani útkeresésének a szakértője. Scent Poetry néven futó oldala joggal viseli a nevét, Csenge ugyanis olyan mély érzékletességgel, ízes kifejezésekkel ír az oldalán egy-egy parfümről, hogy ajánlószövegei már önmagukban irodalmi művészeti alkotások.

Csenge munkássága viszont ennél jóval több: mint hivatásos illatesztéta teljesen egyedi kontextusba helyezi az illat, a szaglás és a személyiségjegyek, az emberi sorsok fogalmát.

Inspiráló nőként és szakemberként - ahogyan ő nevezi - az illatkalandtúrái során sokaknak segített érzelmeik feltárásában, régi sebeik begyógyításában. Az ügyfeleitől szinte megszámlálhatatlan pozitív visszajelzést kap. Tréningjeit és tanácsadását a sokan belső utazásnak nevezik, varázslatos élménynek, mentális katapultnak.

Lipovszky Csenge és a Scent Poetry az a szolgáltatás, amit a pszichológusok mind receptre kéne felírjanak a XXI. századi ember számára. 

Hazánkban nem csak egyedülálló ez a titulus, amit Csenge képvisel, de annyira összetett is, hogy aki szkeptikusként eljut a tanácsadására, szinte biztos, hogy olyan inspirációt és megoldáskulcsokat szerez önmagának, amelyek egy életen át kísérik majd. 
61689523_1566173163514318_4992371316586708992_n.jpgFotók forrása: www.facebook.com/scentpoetry

Akármilyen kérdéssel küzd valaki az életében aktuálisan, vagy régóta, érdemes belevágni egy illatos önismereti utazásba, hiszen nem csak az illatokat ismerhetjük meg, hanem rátalálhatunk önmagunkra, a múltunkban gyökerező traumák feldolgozására, és a saját belső erőnkre is.

Az impozáns helyszín pedig egy belvárosi luxusparfüméria, így nem csak egy átfogó intelligens tudást kapunk, hanem egy valódi, két órás esztétikai, prémium élményt. 

Csengét itt követheted:

www.facebook.com/scentpoetry
www.instagram.com/scent.poetry
www.scentpoetry.com

Köszönöm, hogy elolvastad, ha tetszett a bejegyzés, lájkold, oszd meg!
Lájkold az Explicit Magazin Facebook-oldalát, tarts velem!  

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1216344986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása