Explicit Magazin

Explicit Magazin

10 oldal, amit érdemes követni a Facebook-on

2017. október 30. - explicitmagazin

 A közösségi oldalon néha szembe ömlenek a felhasználóval a hamis dolgok, a semmitmondó posztok, a megosztós kamu oldalak, és a népbutítás. Ilyenkor fordul meg minden normális ember fejében az, hogy inaktiválja a profilját, és nem is lép be többet a fiókjába. Ám van, ami miatt tényleg érdemes fent lenni a Facebook-on, ugyanis van jó pár olyan oldal, amik értéket közvetítenek és valódi tartalommal bírnak. Első rész következik.pexels-photo-273222.jpeg

1. TÖRTÉNELMI ŐRÜLETEK
Névjegy: "Ez az oldal azért született, hogy a történelem másik oldalát is megismerhessük, segítve ezzel a tantárgy megszerettetését."

Az oldalon jól összeválogatott, érdekes és tartalmas írások olvashatóak, aki ide téved, biztosan nem fog csalódni. Olykor titkos, olykor pedig valóban őrületesen jó történetek látnak napvilágot akár a történelemből, akár a közelmúltból, mindenféle területről.

2. RIZSPOROS HÉTKÖZNAPOK
Névjegy: "Egy blog a letűnt századok (női) hétköznapjairól."

Minden, ami a múltból hiányzik, érdekes, mi már nem ismertünk, történetek és történelmi esetek a barokk és a rokokó korszakából, a rizsporos hétköznapokból. Minden nőnek ajánlatos követni, érdekfeszítő posztok a korabeli nőkről és férfiakról, a budoir-tól egészen a szexualitásig. 

3. EMELT TÖRI
Névjegy: "Minden, amit egy sikeres emelt történelem vizsgához tudnod kell."

És annál is több. Olyan érdekes tények, amik ha benne lennének a történelem könyvekben, akkor minden gyerek szeretné ezt a tantárgyat. Nem csak vizsgázóknak, hanem mindenkinek, aki szeretne kicsit több információt tudni, és részletesebben ismerni azt, ami felett annó elsiklottak, vagy éppen egyáltalán nem érdekelte eddig.

Névjegy: "Az Arsboni egy szakmai közösség, amely a jog és a jogászi hivatás reformjával egy igazságosabb társadalomért dolgozik."

Jogtudomány, különleges esetek, nem csak ügyvédeknek, bár az oldal szakmai közösségként definiálja magukat, az oldal cikkjeit olvasva egy laikus is könnyen tájékozódhat ebben a témában. Érthető nyelven, minőségi tartalommal. 

5. AZ EMBER
Névjegy: "Jelen oldal célja a történetmesélés. Olyan történetek elmesélése, amelyek a valódi életet mutatják meg nekünk."

Valódi emberi történetek, amikből erőt meríthetünk, motivációt szerezhetünk, elismerést adhatunk és támogatást. Névvel, arccal vállalják az alanyok a saját, igaz történeteiket. Érdemes követni.
pexels-photo-273691.jpeg6. KOZMOLÓGIA CSILLAGÁSZAT
Névjegy: "Azoknak a gyűjtőhelye akik a kozmosz tudására szomjaznak."

Érdekességek a csillagászatból, hobbi kozmológusoknak és bárkinek. Tudományos eredmények, újdonságok, felfedezések, tudásanyag és színes fotók. 

7. MAGYAR NYELV
Névjegy: "Az oldalon a magyar nyelv ősgyökrendszerét, illetve azokat a kutatási eredményeket vonultatják fel, melyek nyelvünk sokszínűségét mutatják be, a matematikai összefüggésektől kezdve a képi megjelenésig."

Sokan nem ismerjük a nyelvünket. Még azok sem, akik tényleg jók nyelvtanból. Minden hazánkbelinek ismernie kellene ezeket az információkat, az iskolákban oktatni kellene komolyabban, nem csak érdekességek, hanem valóban alapos tudásanyagok találhatóan az oldalon.

8. LOGOPÉDIA MINDENKINEK
Névjegy: "Boér Zsuzsa, logopédus-gyógypedagógus blogja"

Logopédia, figyelemzavar, olvasás, autizmus és minden, ami hasznos lehet azoknak, akik gyerekkorukban tanulási nehézségekkel küzdöttek, vagy azoknak, akik körültekintőbben akarják nevelni a gyermeküket, gondot fordítva a beszédre és a kommunikációra.

9. HORTOBÁGYI MADÁRPARK
Névjegy: "Hortobágyon, a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 800-1000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe."

A madarak nem csak szépek, és nem mindent tudunk róluk azzal, amit biológia órán belénk próbáltak verni. Nem árt, ha szélesebb információink vannak a hazánkban élő madarakról és ha találunk egy sérült madarat, tudjuk, hogy hova kell fordulni. Madártani szakemberek kitartó és szenvedélyes, szeretetteli munkája, és hasznos információk.

10. JOG ÉS PSZICHOLÓGIA
Névjegy: "A Jog és Pszichológia online folyóirat célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyen olyan fontos tudnivalókat a jog, a pszichológia és a mediáció témakörében, amelyeket kizárólag költséges tanácsadás vagy mediációs eljárás során szerezhetnének meg. Ennek érdekében a folyóirat az olvasói számára a szakzsargon helyett közérthető cikkeket, valamint elismert szakemberekkel készített interjúkat közöl."

Szakemberek által működtetett oldal, közérthetően és mégis érdekfeszítően kommunikálva, pszichológiai és jogi témájú cikkek, kriminológiával és mediációval fűszerezve. Önismeret, karrier, gyereknevelés és minden, ami ezekhez a témakörökhöz tartozhat, nem csak joghallgatóknak.

Ha az ember kicsit körültekintőbb, találhat a közösségi oldalakon is olyan jó ismeretanyagokat, vagy hasznos írásokat, amelyek reményt adnak arra, hogy a sok rossz mellett létezik a jó, azaz bizony vannak igényes cikkek, tanulmányok, ismeretterjesztő vagy tudománnyal foglalkozó oldalak, amiket okos emberek, okosan csinálnak, értünk és a fejlődésünkért.
Hamarosan várható a következő gyűjtés, addig is érdemes ismerkedni a fenti oldalakkal és nem szidni a Facebook-ot, hiszen mindenki azt talál, amit keres. 

Az Explicit Magazin Neked szól, aki TÖBB vagy.

KÖVESS MINKET!fb-logo_explicit2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3212742420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása