Explicit Magazin

Explicit Magazin

Magyar designertől cipőt vásárolni menő

2016. június 03. - explicitmagazin

Egyedi formavilág, tökéletesen visszafogott, de mégis hatásos színválasztás és abszolút hordhatóság jellemzi az egyre népszerűbb Dyan lábbeliket.
dyan_aw14_cameron_1.jpg

A címlapfotón (amely darab a Cameron nevet viseli és a Nook kollekció egyik darabja) is látszik, hogy Polgár Diána olyan cipőket készít, amelyek eső pillantásra sem átlagosak. A négy éve megalapított és egyre feltörekvőbb márka a hazai designer palettán az extravagancia és a sajátosság egyik fő képviselője. A klasszikus elegancia és a trendiség jó testvérként adják a segítő jobbjukat az ihlethez, amelyek által Diána a városi, céltudatos nőknek a legkomfortosabb és legszebb cipőket álmodja meg. Egyszerű formák, de exkluzív megjelenés, minőségi anyagok és a tökéletesség érzése: ez az, amit egy Dyan cipő viselője érezhet.

Új kollekciója, a SYNTHESIS a letisztultság jegyében készült, az egyszerű vonalak, és geometriai alakzatokból kialakított formák jellemzik. 
Interjú Polgár Diánával.

Mióta létezik a Dyan és mi volt az a pont, amikor eldöntötted, hogy a lábbelikészítés felé veszed szakmailag az irányt?
A Dyan, mint márka 2012-ben  alakult meg hivatalosan de természetesen már elötte is foglakoztam a cipőkészítés szakmai alapjaival. Tervezővé válásom nem egy döntés volt, hanem egy folyamat eredménye. A tanulmányaim  mind a Művészeti Gimnáziumban és a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem Textil tervező szaka, a divat iránti szeretetem, és az idő közben felfedezett szakmai erősségem, nagyban befolyásolta a végeredményt: a cipőkészítést.

A szolid eleganciát ötvözöd az extravaganciával. Két szélsőséges dolog, de mégis megtaláltad a közös nevezőt köztük. A vevőköröd honnan kerül ki, illetve kik azok, akikhez eljut az a stílus, amit az általad készített lábbelik képviselnek?
A divattudatos és designra érzékeny egyének, akik előnyben részesítik az eleganciát és egyszerűséget. A cosmopolita városi nők, akik folyton mozgásban vannak és fontos számukra a kényelem és a különleges megjelenés.

Mi az, ami inspirál egy-egy cipő, vagy kollekció megálmodásakor?
Egy érzés egy utazás egy hangulat ,de lehet egy forma, felület, az építészet, vagy egy művész alkotása, mely elindítja az alkotási folyamatot. Az inspiráció forrás lehet racionális alapokon 
nyugvó is pl. egy klasszikus fazon újraértelmezése.
dyan_ss14_kate.jpgKate, Mesh kollekció

dyan_ss14_sarah_1.jpgSarah, Mesh kollekció

dyan_ss14_odett.jpgOdett, Mesh kollekció

Magyarországon két üzletben is megtalálhatóak a termékeid, de Csehországban is van egy showroom-od. Hogyan jutott ki a Dyan Csehországba?
Egy kiállításon vettünk részt Bécsben, ahol  találkoztunk a csehországi Showroommal, majd később felkértek, hogy csatlakozzunk a designer csapathoz, mint állandó résztvevője a bemutató térnek.

Van-e példaképed a tervezői világban, illetve ki az, akinek a munkássága motivál téged?
Már nincsenek példaképeim, vagy csak épp jelen pillanatban nincsenek:), de vannak tervezők, divatházak, akiknek a munkássága lenyűgöz és motivál, pl.:Jil Sander, Hussein Chalayan, vagy Camilla Skovgaard.


Hogyan látod egyébként, mennyire feltörekvő a designer szakma hazánkban?
Az elmúlt években nyugodtan mondhatom, hogy feltörekvő és népszerű szakmává vált. 
Rengeteg tehetséges fiatal van, aki belevág a nagy kalandba.:)

dyan_aw14_sabrine.jpgSabrine, Nook kollekció

dyan_aw14_stella.jpgStella, Nook kollekció

A termékeid milyen árkategóriákban érhetőek el és milyen rétegeknek?
A cipőket a "contemporary", a még megfizethető kategóriába helyeztem, hogy elérhetőbb legyen a kevésbé tehetős rétegek számára is. Leginkább a 20-35 év közötti nőknek szól, akik a divatot és az egyedi megjelenést előnyben részesítik.

Mik a hosszútávú terveid a Dyan márkával?
Nagy álmom, hogy a DYAN nemzetközileg is elismert márkává váljon. Tervben van a további külföldi üzletekben való megjelenés, a még magasabb minőség elérése, az online értékesítés, egy saját márkabolt létrehozása. A listám szinte végtelen.:)

Mi az életszemléleted, mi az, amivel te tudnál motiválni másokat a karrierben?
Szeretni azt, amit csinálok azt hiszem ilyen egyszerű. Ne tekintsük a munkát munkának, így az életformává válik. A kitartás és a szorgalom elengedhetetlen. Csak tegyük a dolgunkat, minden nap egy kicsit.


A SYNTHESIS kollekció darabjai:
0e6f4bb5-6050-41bc-8ebe-36440aa00b2d.jpg
5507acfd-a9cb-4fcb-96a4-c11af7cea65d.jpg307e4d3b-448d-4f73-932f-e2c40df6fadf.jpg665903ab-a1e6-4c16-9392-4f08a9d48acc.jpg7561df0a-2e99-4651-b120-5d8cefd2c8b3.jpgae666e7d-c778-498d-aada-24759762f465.jpg

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot! 


Az Explicit Magazin Neked szól, aki TÖBB vagy.

KÖVESS MINKET!

fb-logo_explicit2.pnginsta2.pngtwitter-logo2.pngbloghu_logo1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr898770280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása