Explicit Magazin

Explicit Magazin

A tíz leghitelesebb magyar műsorvezetőnő

2016. május 07. - explicitmagazin

Nők, akik a képernyőt választották a karrierben és nők, akikre felnézhetünk a szakmai hitelességük miatt. Legtöbbjük hosszú évek óta dolgozik különböző tévécsatornáknak, és a nézők nap, mint nap láthatják őket. Hölgy műsorvezetőket mutatunk be a teljesség igénye nélkül, akik kisugárzásukkal és szakmai kompetenciáikkal hazai szinten kiemelkednek a televíziós műfajból.pexels-photo-24069-large.jpg

Nézzünk egy szubjektív, de sorrend nélküli listát a leghitelesebb női műsorvezetőinkről.

1. KÁLMÁN OLGA
Magyar nyelv és irodalom, valamint népművelés szakon végzett a Berzsenyi Dániel Főiskolán, Szombathelyen. 1994-től már a Magyar Televíziónál dolgozott, nevéhez több színvonalas műsor, de még rádióműsor is kapcsolható. Kálmán Olga az ATV Egyenes Beszéd című műsornak a házigazdája 2003 óta. Ugyanennél a tévétársaságnál hírigazgató pozíciót is betölt 2005-től. 2013-ban Joseph Pulitzer-emlékdíjat kapott, ami a hazai újságírók kiemelkedő munkájának elismerése. Az egyik legkarakánabb és legbátrabb hölgy műsorvezető, aki nem fél kínos, de őszinte kérdéseket feltenni a politikusoknak, ami által több ízben került konfliktusos helyzetbe, ám hitelességét senki és semmi sem tudja megtörni.
kalman-olga_atv.jpgFotó: ATV

2. SZILY NÓRA
Valószínűleg a legtöbben a Reggeli című RTL Klubos műsorból ismerhetik Nórát, hiszen évekig az egyik arc volt, akivel kelhettek a nézők. Eredetileg pszichológusként végzett, majd valamiért az újságírás felé vette az irányt, de mosanában mégis beszélgetős, lélekismerettel foglalkozó műsorairól hallani, amelyben visszatért eredeti szakmájához, karöltve egy-egy mélyinterjúval. Pályafutását riporterként kezdte a Magyar Rádiónál 1990-ben, s azóta nemcsak tévéműsorok, hanem rádióműsorok, cikkek fűződnek a nevéhez. Szelíd érdeklődő jelleme, és magasfokú empátiája miatt az emberek hamar megnyílnak neki és a legmélyebb őszinteséget is ki tudja hozni interjúalanyaiból.
dove.jpgFotó:Dove

3. ERŐS ANTÓNIA
Bár 1998 óta az RTL Klub munkatársa, de az RTL Klub Híradó egyik hírszerkesztő műsorvezetője, immáron tizenhatodik éve. 1993-ban kezdett el riporterként dolgozni a Kaposvári Városi Televíziónál, 1996-ban végzett az ELTE média szakán. Számos produkcióban, hír- és magazinműsorokban dolgozott szerkesztő-riporterként. Cukorbetegsége miatt létrehozott egy alapítványt, amelynek segítségével arra hívja fel a figyelmet, hogy a diabétesszel együtt lehet élni. Az egyik legkarakteresebb, és őszintesége miatt is az egyik leghitelesebb médiaszemélyiség.
lifeponthu_erosantonia.jpgFotó: life.hu

4. JAKUPCSEK GABRIELLA
Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult, majd 1991-ben a Magyar Újságírók Országos Szövetségénél újságíróként végzett, 1992-ben pedig Párizsban a Nemzetközi Újságíró Iskolán szerzett tanulmányokat. Több reggeli műsort vezetett, televízióban és rádióban is, dolgozott a Magyar Televíziónak, a TV2-nek, és a Danubius rádiómnak is. Legutóbbi nagyobb volumenű műsora a Ridikül volt, amely bár inkább nőiesebb oldalról közelített meg fontos témaköröket, de benne adásról adásra kötetlen beszélgetéseket folytatott ismert emberekkel. Jakupcsek Gabriella az egyik olyan tévés, aki nagy nézettséget generált, mert nemcsak jó újságíró, de emberként is humánis, emiatt szeretik a nézők. Mivel a Magyar Televízió legutóbb létszámleépítés indokkal elküldte őt is és több kollégáját, sajnos nem folytathatta a Ridikül műsor vezetését.
jakupcsek_velvet.jpgFotó: velvet.hu

5. AL GHAOUI HESNA
A félig magyar-féig szír származású Hesna főleg hadiövezetben készült tudósításairól lett ismert és különleges riportjairól, amelyek emberi borzalmakról szólnak. Eredetileg képzőművésznek készült volna, de végül jogi diplomát szerez az ELTÉ-n, később pedig arab szakon végzett Budapesten és Tunéziában. 1998-ban a Népszabadságnál külpolitikai újságíróként dolgozik, majd a Magyar Televízió riportereként tevékenykedik tovább. Egyik főbb műsora, amelynek szerkesztő-riportere a Bábel, amelyben érdekes témákat dolgoz fel és ismertet a nézőkkel. 2011-ben Prima Primissima díjat kapott, illetve a Háborús Naplóért Kamera Hungária díjat adtak át neki.
hesna_femina.jpgFotó: femina.hu 

6. D.TÓTH KRISZTA
1999-ben az ELTE Bölcsészettudományi karának média szakán végzett, majd angol nyelv és irodalomból Master of Arts diplomát szerzett. Pályafutását a The Budapest Sun-nál kezdte újságíró-kutatóként, majd Washingtonban gyakornokoskodott az Instant News Service-nél. Később egy évig a Budapest Business Journal-nál volt újságíró, azután dolgozott a TV3 Televíziónak, az RTL Klubnak, a Magyar Televíziónak, később a Nők Lapjának publikál. 2009-ben megválasztják Az év médiaszemélyiségének, amit nőként elsőnek nyerhetett meg. Majdnem két évig saját műsort vezetett a Magyar Televíziónál, DTK-D.Tóth Kriszta show-t, de itt végleg felmondott a cégtől, megelőzve a Jakupcseknél már említett hatalmas leépítést. 2014-ben az Unicef Magyarországi nagykövetévé választják, ami eddig másnak nem adatott meg, ezért különleges poszt. Több könyvet is írt, majd 2015-ben elindította a saját online magazinját, a WMN-t, amellyel nőket szólít meg, és amelyben nem kell megfelelnie senkinek, önállóan szerkesztheti több kollégájával.
dtk_wmn.jpg
Fotó: wmn.hu

7. MÉSZÁROS ANTÓNIA
Az ELTE média szakán szerzett diplomát, majd a londoni BBC-nek dolgozott, dokumentumfilmeket és politikai háttérműsorokat készítve. Haditudósítóként kiküldték Koszovóba és Irakba is, és egyedül ő jutott be az angol hadsereg sivatagi főhadiszállására. Mindközben magyar sajtóknak is publikált. Minőségi Újságírásért elismerést kapott. 2006-tól az MTV-nek dolgozott, amely idő alatt A szólás szabadságát és Az Este című műsort szerkesztette. 2010 év közepén az Orbán Viktorral történt beszélgetésétől volt hangos a sajtó. Jelenleg az ATV Szabad szemmel című műsorát szerkeszti többek között. Komoly szakmai háttér van mögötte is, és akárcsak Kálmán Olga, ő is a politikai témákban jártas.
alfahir_meszaros_antonia.jpgFotó: alfahir.hu

8. BARABÁS ÉVA
Az RTL Klub Fókuszának a műsorvezetője már tíz éve, de már 2001-től a csatornának dolgozik szerkesztő-műsorvezetőként. Televíziós karrierje egyébként a Bonyhádi Televíziónál kezdődött, 1987-ben, majd az MTV Híradót vezethette egy versenynek köszönhetően. A mindig szerény és visszafogott személyisége szimpátiát vált ki az emberekből, és házigazdaként is több ízben helyt állt, pályafutása alatt bizonytotta, hogy rá lehet bízni szinte bármilyen műsor vezetését.
barabas_eva_rtl.jpg
Fotó: rtl.hu

9. WINKLER NÓRA
2000-ben kezdett el a Danubius Rádiónak dolgozni, majd különböző kulturális műsorban kapott műsorvezetői, szerkesztői szerepet. Ugyanezen év óta A Kieselbach Galéria árverésvezetője. Megalapította az Artmagazin művészeti témájú magazint, amelynek művészeti újságíróként is publikál. Az M1-nek több műsorát is vezette, öt évig a Kultúrház című műsor házigazdájaként láthatták a nézők.
winkler_nora_nol.jpgFotó: nol.hu

10. FÖLDI-KOVÁCS ANDREA
Tíz évig a Hír Televíziónál dolgozott, azonban egy ideje az M1 csapatát erősíti. A Ma délelőtt című műsor házigazdájaként bizonyíthatta szakmai tudását, amelyet az előző televíziótársaságnál szerezhetett meg a ranglétrát végigjárva. Eredetileg képzőművész, amely beállítottságát sosem fogja félretenni, de exhibicionistaként bátran vágott bele a televíziózásba, aminek szakmai sikerei lettek.
hirado_pont_hu_foldi-kovacs_andrea.jpgFotó: hirado.hu

Valószínűleg nem csak a nézőkben kelt szimpátia, hanem munkájuk színvonalassága teszi őket szerethetővé, ugyanakkor munkájuk során sokszor bebizonyosodik az, hogy egy nő is tud erős, határozott és tudatos lenni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nyomj egy lájkot, és kövess minket!
Légy TÖBB!

www.facebook.com/explicitmagazin
www.twitter.com/explicitmagazin
www.instagram.com/explicitmagazin
www.explicitmagazin.blog.hu
32764a8b501652d0dd70879b3eac262f.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr138647386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása