Vagy legalábbis az egyik legmenőbb. Hús, zöldség és szósz: kihagyhatatlanok egy tökéletes szendvics elkészítéséhez. Ha hihetetlenül laktató, de egészséges szendvicset szeretnél enni, akkor garantáltan sikere lesz a lenti receptnek!
Egyszerű, de nagyszerű, nem igényel nagy főzőtudományt, mégis maximalizálja a gasztronómiai élvezeteket. Egy jó sör mellett a legkiválóbb vacsora, vagy ásványvíz mellett akár a legtáplálóbb reggeli is lehet. A hozzávalók módosíthatóak igény szerint, a sorrend változtatható.
Felejtsd el a hagyományos szendvicset, vigyél ilyet munkába. Estig lesz energiád!
Hozzávalók:
Korpás, vagy teljes kiőrlésű óriás baguette (vagy bármi hasonló)
Csirkemell fűszeres-csilis pácban
Zöldsaláta
Natúr tejszínes vajkrém
TV paprika
Cukkini
Lilahagyma
Gouda sajt
Hegyes erős
Füstölt sajtszelet
Brie sajt
Uborkás majonéz
Olaj (aki diétázik, kókuszolaj)
A csirkemellet szeletekre vágva kikloffoltuk, és csilivel, olajjal, dalmát fűszerkeverékkel pácolni hagytuk. Szendvicsalapokat félbevágjuk, majd megkenjük natúr vajkrémmel. Ráhelyezzük a karikára vágott hegyes erőst, a salátát, majd a frissen kisütött hússzeleteket. Ezután mehet a sajtszelet, amire kerülhet a hagymakarika. A cukkinit vékonyabb karikára, a paprikát hosszú csíkokra vágtuk, majd kisütve az eddig elkészült szendvicsre halmoztuk. A tetejére mehet a gouda sajt, amit előzetesen megolvasztunk csíkokként, majd ráhalmozzuk a zöldség tetejére, végül a Brie sajt is helyet kaphat, megkoronázva a sajtos-húsos-zöldséges szendvicset. A tetejére uborkás majonézt kanalazunk (aki diétázik, maga készítheti el.)
Ínyenc, variálható, tápanyagban gazdag étel, gasztronómiai érzékrobbantás.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!
Az Explicit Magazin Neked szól, aki TÖBB vagy.
KÖVESS MINKET!