Várjátszóház a belvárosban: menőség gyerkőcöknek és szüleiknek
2018. november 30. írta: explicitmagazin

Várjátszóház a belvárosban: menőség gyerkőcöknek és szüleiknek

Június végén nyitott Budapesten az egyedi koncepció alapján megtervezett várjátszóház, a Simaliba. Akinek a játszóházas program eddig nem volt a kedvence, vagy amelyik szülő még nem lett eddig játszóház-mániás, az most garantáltan az lesz. 
wang-xi-539917-unsplash.jpg

A Simaliba ötletének megalkotója Petz Annamária, aki a bérelhető pincehelyiség, a Lazula ötletét már sikerre vitte, de úgy tűnik, újabb álom valósult meg a lovagkort idéző várjátszóházban. Annamária olyan szórakozási lehetőséget tervezett teremteni a családoknak, ahol a 3-10 éves korú gyermekekig bárki teljes biztonsággal ugrálhat és játszhat 260 négyzetméteres felújított, korszerűen berendezett pincehelyiségben. 

Az ötletet a két kislánya és az igény adta arra, hogy valami mást, valami újszerűt hozzanak létre a többi megszokott játszóházhoz képest. A dizájn és a kialakítás önmagában is vonzza még a felnőtteket is, nemhogy a gyerekeket, hiszen a várjátszóház belső tereinek tervezetén és díszletein Annamárián kívül még hárman, egy grafikus, egy belsőépítész és egy informatikus anyuka is dolgozott. Az eredmény egészen lenyűgöző lett, a helyiségekben pedig modern szellőztetőrendszer és világítástechnika működik.

A lovagkori várban különböző játéklehetőségek vannak, mint például mászófal, akadályok, csimpaszkodók, függőalagutak, félrevonulós játszókuckók, bébirészleg a kisebb gyerekeknek, labdatenger, kis csúszda, illetve olyan termeket is bérelhetünk, amelyek egyedi rendezvényekre alkalmasak, mint például szülinapi zsúrokra, családi eseményekre. 

Az egész éves programok nagyon színesek, például van mesemondás meseterapeuta segítségével, bábszínház, népdaltanulás, gyerekholmi börzék, vagy akár kézművesdélután, de különböző aktuális rendezvények, amik életre szóló élményt adhatnak a kicsiknek és szüleiknek egyaránt.

De nem kell ám unatkozniuk a szülőknek sem, amíg a gyerkőc önfeledten játszik. Egyrészt sok közös program van egész évben, másrészt free wifi kapcsolat, és kávézási lehetőség is várja a felnőtteket a büfében, de előfordult olyan is, hogy masszőr is segíthet ellazulni a fáradt anyukáknak.

A fotókon a Simaliba ünnepi dekorációját láthatjátok, a fotók forrása a Facebook-oldaluk. 

Még több szuper fotó a hétköznapi Simalibáról: itt.
Simaliba Facebook oldala: itt.

Ha tetszett a cikk, kövesd az Explicit Magazint a Facebook-on is! Ne maradj le semmiről! 

Az Explicit Magazin Neked szól, aki TÖBB vagy.
fb-logo_explicit2.png