Explicit Magazin

Explicit Magazin

Zävodi még mindig a legjobb – az igényes hip hop kultuszt teremt

2018. április 25. - explicitmagazin

Megjelent az új Zävodi klip, ami a nemrég debütált The Greatest-hez képest ismét hozta a megszokott színvonalat. A fiatal rapper üstökösként robbant be a magyar köztudatba, második - szintén angol nyelvű - klipjével már eddig nagyon pozitív fogadtatásra lelt.
31118026_2042904412405018_1767951269386780672_o.jpg

Az április huszadikán közzétett Zävodi zenei projekt második alkotása, a PIRATES szintén tarol a saját közegében, a hazai hip-hop rajongók örömére. A fiatal zseniről már írtunk előző cikkünkben.

A Pirates is abszolút külföldi színvonal, Marci és a kiváló szakemberekből álló csapata a koncepcióban és minőségben most sem adták lejjebb. Egyébként ez is a fő üzenete a dalnak, hogy merjünk olyan maximális minőségben dolgozni, alkotni és élni, mint ami külföldön megszokott, és egyébként itthon is kivitelezhető.

A klipben a MAC Budapest jégkorong csapata is közreműködött, az egyedülállóan extravagáns öltözékeket pedig az egyik legtehetségesebb magyar tervezőnő, Szegedi Kata tervezte. Barsi Balázs és Lukács Mátyás szereplésével, illetve a két gyönyörű farkassal és az ismételten megjelenő tűz motívummal elég ütős képi világot sikerült létrehozni. 
Marci egyébként elmondása szerint nagyon állatbarát, nem volt kérdés, hogy farkas ismét szerepelni fog a felvételeken, akárcsak a #moneytalks-ban. Ami pedig a pirotechnikai elemeket illeti, érdemes megemlíteni, hogy ugyanaz a cég volt a felelős a látványos kivitelezésért, akik a legújabb Terminátor mozifilmben is dolgoztak. A Pirates-ben látható láng effekteknél és a #háttérzaj felvételein az égő zongoránál is Pintér László és Princz Barnabás munkája látható. 

Az egyik legeredetibb ötlet ráadásul amolyan "művészet a művészetben", hogy tudatosan felépített koncepciója alapján a Zävodi klipek egy-egy idézettel indulnak. A The Greatest-ben Leonardo Da Vinci ("Art is never finished, only abandoned.", most pedig egy Picasso idézet vár "Art is a lie that makes us realize the truth", azaz "A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot." Ez igencsak egyedi és innovatív megoldás a zene és a képzőművészet finom összeforrasztásához. 

Íme a klip:

Címlapfotó forrása :www.facebook.com/zavodi Fotó: Balázs Szigligeti Photography
Jelmez: Kata Szegedi, Daniel Benus

 

Az Explicit Magazin Neked szól, aki TÖBB vagy.

KÖVESS MINKET!
fb-logo_explicit2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr8513858204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása