Explicit Magazin

Explicit Magazin

A magyar Skrillex: Zävodi

2018. március 03. - explicitmagazin

Az összehasonlítás nem véletlen, ám a Zävodi név alatt sokkal több van, mint amire gondolnánk. Külföldi színvonal, magyar tehetség.maxresdefault.jpg

A nagy dubstep-rajongóknak nem ismeretlen a Skrillex név, ám a Zävodi nevet ezerszer több okból érdemes megjegyezni. Závodi Marcel ugyanis még nincsen húszéves, ennek ellenére számos zenei sikert könyvelhet el magának, olyanokat, amelyekről mások csak álmodhatnak. 
Ám ezek jól megérdemelt sikerek, hiszen Marci a magyar zenei paletta egyik kivételes színfoltja, munkái pedig a külföldi zeneiparban is csont nélkül megállják a helyüket.

A Zävodi Youtube-csatornán az első feltöltött videó egy 2016 júniusában közzétett klip, amit MC Kemonnal készített (Irie Maffia), és innen a fenti címadás, hiszen a #MONEYTALKS egy erős dubstep alapokkal megtűzdelt trap és ragga átütő erejű keveréke lett. 

Marci művészi munkássága egészen gyermekkorától kezdődik: nem csak színművészként bizonyított már, de rajzfilmet is szinkronizált, nagyon jól énekel és kitűnően zongorázik, már tízévesen is dalokat írt, 14 évesen pedig a Magneoton kiadóval írt alá szerződést. A családi zenei vonal egyébként már édesapjánál kezdődött, hiszen ő is elismert zenész (Závodi Gábor - a szerk.), így a zene szeretetét már kiskorában magába szívhatta. 

Aktív háttérmunkával, például zeneszerzőként olyan művészekkel dolgozott együtt, mint például Király Viktor, Király Linda, Marge, Hajós András, Oláh Gergő, vagy a már korábban említett MC Kemon és több tucat produceri munkát tudhat a háta mögött.

A háttérből kilépve, már az egyéni Zävodi projekt egyik debütáló dala a The Greatest. A klip és a zene kiemelkedően színvonalas, abszolút úttörő hazánkban, a saját zenei stílusát képviselve. A klipet először nézve, és hallgatva senki nem gondolná a narancsszínű pulóveres fiúról, hogy magyar, sem azt, hogy mindössze tizennyolc éves, de azt meg főleg nem, hogy mind a zenét, a szöveget ő írta és ő producelte. Emellett ő készítette, vágta meg a videót is, a képeket, elmondása szerint egy iPhone7-essel vették fel az egészet. Respect.

Az áttörést, amikortól a médiában inkább ismertté vált Marci arca és a neve a nézőknek, A Dal zenei műsor (Az Eurovíziós Dalfesztivál előválogatója) hozta, ahol zongorán kísérte Berkes Olivért, a #háttérzaj című dallal, ami szintén kitörő sikert aratott - nem véletlenül. Maga a dal egy lassabb, érzelemgazdag dal, Berkes Olivért pedig nagyon jól megtalálták erre a feladatra, annak ellenére, hogy Marci vokálozott is a dalban, de a hangi adottságai alapján talán simán el tudta volna énekelni.27540507_1948225318539595_823975837910810103_n.jpgA videómegosztó portálon megtalálható egy lassú dal, amit közösen, az édesapjával adott elő (az ő csatornájára lett egyébként feltöltve- a szerk.), zongora mellett. A megható felvételen látszik, hogy az édesapa és a fia között milyen összhang, tiszta szeretet van, ami mindig egy örök kapocs lesz kettejük között. Az ének és a zene tökéletes, érdemes meghallgatni. Ez a fajta szeretet az alapja mindennek. A sikernek is.

A zenész zseni fiatal kora ellenére a vele készült interjúkban kifejezetten érett gondolkodással, tudatosan beszél a terveiről. Marci egyedi, vagány megjelenése, őszinte, szókimondó stílusa, és a The Greatest szövege ellenére nagyon szerény, és alázattal viszonyul a zenéhez, az élethez.

Bár hazánk rengeteg tehetséges énekes és dalszerzőt számlál, de ilyen sokszínű tehetség ritkán nyilvánul meg, ennyiféle területen és zenei stíluson belül. Egy biztos, az a projekt, amihez Závodi Marcel hozzányúl, az mind arannyá válik, sikerre van ítélve.


További hasonló eredményeket, és sikereket kívánunk a Zävodi projekthez!

www.facebook.com/zavodi
www.instagram.com/zavodi
Youtube Channel Zävodi

Lead fotó: Youtube, Zavodi+ Berkes #Háttérzaj
Színes fotó: www.facebook.com/zavodi

Az Explicit Magazin Neked szól, aki TÖBB vagy.

KÖVESS MINKET!fb-logo_explicit2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://explicitmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2013709794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása